Régiségek felvásárlása: akár teljes hagyatékát is eladhatja!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin

A régiségek mindig is értékkel bírtak- a szó hagyományos és átvitt értelmében egyaránt. Mindannyian rendelkezünk olyan darabokkal, amelyektől nem szívesen válnánk meg. Mivel a lakótér befogadóképessége véges, ezért például öröklés esetén meggondolandó, hogy mennyi bútor és tárgy kerüljön az otthon falai közé. A rossz emlékek is indukálhatják az értékesítés iránti igényt. Ilyenkor kifejezetten jó szolgálatot tesznek a hagyaték felvásárlással foglalkozó cégek. Milyen régiségek az igazán kelendőek? Hogyan oldható meg ezeknek korrekt értékesítése, akár teljes hagyaték formájában? 

Régiségek korrekt módon történő felvásárlása

A megoldás a régiségek korrekt árakat kínáló cég általi felvásárlása. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem érnek rá a hagyományos, online hirdetéssel foglalkozni. A folyton alkudni kívánó vevők és a személyes megtekintés jelentette kiszámíthatatlanság gyakran nem fér bele a mindennapokba. Ilyenkor kerül szóba az a lehetőség, ami szerint a hagyaték részben vagy egészben történő felvásárlását szakemberekre bízza. 

Laikusként sokan még azzal sincsenek tisztában, hogy bizonyos tárgyak, bútorok mennyit érhetnek. Ugyan az interneten tájékozódni lehet, de az állapot, a méret és számos egyéb tényező is befolyásolja az ellenértéket. A régiségek területén otthonosan mozgó szakemberek sokszor már ránézésre tudják, hogy a piacon mennyit érhetnek a kínált darabok, ezekért mekkora összeget kínálhatnak úgy, hogy mindenki elégedett legyen. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír és a korrekt hozzáállás egyik alapfeltétele. 

Értékbecslés a helyszínen 

Önnek nincs gondja azzal, hogy szállítani kellene a hagyaték bizonyos elemeit, hiszen a szakember a helyszínre érkezve értékeli a tárgyakat. Elsősorban az antik darabok iránt mutatkozik nagy kereslet. A tapasztalat szerint, az örökösök gyakran nem is tudják, milyen kincsek lapulnak meg a régiségek között. A mai kor lakberendezésről alkotott újszerű felfogása átalakította ízlésünket és az értékről alkotott elképzeléseinket. Nem véletlen, hogy a nagyszülők által felhalmozott tárgyak között, az avatatlan szem nem látja meg azt, ami akár jelentős értéket képvisel egy szakembernek. 

Mi számít értékesnek? 

Ha a dolog anyagi vonzatát nézzük, akkor természetesen korántsem mindegy, hogy mennyiért sikerül a hagyaték bizonyos elemeit eladni. Mindig akadnak olyan tárgyak, amelyekhez az új tulajdonosnak érzelmi kötődése van és még a kínált összeg ellenére sem szívesen válna meg. Mindez emberi dolog és az elhunyt emlékének tiszteletben tartásával teljesen érthető is. A gyakorlatban viszont sokszor előfordul, hogy a kevésbé tartott kapcsolatokból adódóan, a váratlanul érkezett örökséghez szinte alig köt valami érzelmi fonál. A régiségek értékbecslése és eladása ilyenkor is kitűnő választásnak bizonyul. Sokszor az ingatlan mihamarabbi kiürítése a cél, de az örökös mégsem szeretné egy lomtalanítással elszállíttatni vagy online meghirdetni, a talán sokkal többet érő bútorokat, tárgyakat. 

Az ízléses, jó állapotban levő régiségek iránt mindig is mutatkozott kereslet. Vannak, akik kifejezetten egy bizonyos korszak lakberendezési elemeit keresik, mások nyitottak az izgalmas darabokra, amelyekből akár kereskedést is indíthatnak. Az egész ott kezdődik, hogy a hagyaték értékbecslésével a tulajdonos egyfajta képet kap arról, milyen lehetőségei vannak, mennyiért tudná értékesíteni. Napjainkban a pénz beszél, de az érzelmi szál néha erősebb ennél. Döntsön belátása szerint, ha pedig néhány dologhoz ragaszkodik is, a kevésbé kedveltektől minden további nélkül megszabadulhat, akár remek árat kapva értük. A régiségek felvásárlásával foglalkozó szakemberek a helyszínre érkeznek, felbecsülik a látottakat és szakértő látásmódjuknak hála, akár egy apróságnak tűnő darabért is szép összeget kaphat. A mai világban érdemes kihasználni az ilyen lehetőségeket, hiszen a felhalmozásra és a gyűjtögetésre sokaknak sem módjuk, sem kedvük. A megfelelő profiknak köszönhetően, hamarabb kiüríthető az ingatlan és a féltett tárgyak is valóban hozzáértő, azokat értékelő helyre kerülhetnek.