Könyvárverés

A Németvölgyi Antikvárium egész évben keres tavaszi, és őszi árveréseire ritka könyveket, metszeteket, fényképeket, képeslapokat, kéziratokat!

Miért válasszon minket?

Mindent megnézünk

Minden különleges antik könyvet szívesen megnézünk, de elsősorban olyan darabokat keresünk, amelyek iránt nagy az érdeklődés a gyűjtők körében.

Segítünk az eladásban

A Németvölgyi Antikvárium munkatársai által végzett értékbecslés segít meghatározni Önnek, hogy az adott könyv árverésre bocsátható-e, vagy sem.

Aukció megszervezése

Az értékes könyveket árverésre visszük, ahol az aukció szervezője határozza meg az árat az Ön beleegyezésével. Egészen magas áron is elkelhet 1-2 darab.

Árverése küldené régi könyveit?

A Németvölgyi Antikvárium egész évben keresi a különleges antik könyveket, metszeteket, kéziratokat az ország minden pontján.

árverés-5

Könyvárverés vagy könyvfelvásárlás?

Bizonytalan, hogy mely könyveket érdemes eladnia, és melyek azok, amelyeket érdemes lehet aukcióra vinni? Annak érdekében, hogy pontosan meg tudjuk határozni egy adott könyv értékét, az árverésre szánt könyveken alapos állapotfelmérést kell végeznünk, hiszen az aukció magas minőségi követelményeket is támaszt a könyvekkel kapcsolatban. 

Könyvárverés – szabja meg Ön antikvár könyvei eladási árát! 

Ha már egy ideje a könyvárverés lehetőségén gondolkodik, de nem tudja miként indulhatna el pontosan ezen az úton, engedje meg, hogy a szolgálatára legyünk és segítsünk versenyképes áron eladni a régi, ritkaságszámba menő könyveit!

Mindenben az ügyfél szava a döntő, hiszen az együttműködésünk során Ön az, aki a könyv aukció vezetőjével közösen meghatározza az eladni kívánt darab kikiáltási árát. Kik vagyunk mi pontosan? Mi, a Németvölgyi Antikvárium és Aukciósház elkötelezett munkatársai büszkék vagyunk az immáron több mint 10 éves szakmai jelenlétünkre és arra, amit ezen évtized alatt elértünk.

Számos sikeres együttműködés és elégedett ügyfél van a hátunk mögött, legyen szó könyvárverésről vagy hagyaték adás-vételről. Számunkra a partnereink elégedettsége mindennél fontosabb! Minden esetben a kompromisszumoktól mentes minőségre törekszünk és arra, hogy az ügyfeleink az őket megillető versenyképes árakat kapják régi, ritka könyveikért. Könyvárverés, minden évben vagy tavasszal vagy ősszel van nálunk.  Az évente megrendezett nagyvolumenű aukciónkra egész évben keresünk fényképeket, kéziratokat, metszeteket és képeslapokat, a régi könyvek mellett.

Abban az esetben, ha Önnek van ilyen jellegű régiség a birtokában, ne habozzon, hanem vegye fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk abban, hogy a szóban forgó darabért a lehető legelőnyösebb árat kaphassa meg. Mit keresünk elsősorban? Alapvetően, a ritkaságok igazi szerelmeseiként minket minden antik könyv érdekel. Mégis, a tapasztalat azt mutatja, a gyűjtők által nagy becsben tartott darabok azok, amelyekkel ügyfeleink a legtöbbet profitálhatnak, így elsősorban mi is ezeket a könyveket keressük az akcióinkra. Nem biztos a dolgában? Engedje meg, hogy segítsünk! Laikusként, mindennemű tapasztalat hiányában nagyon nehéz megítélni egy könyv reális értékét. Ha nem teljesen biztos a dolgában, engedje meg, hogy segítsünk és felmérjük a gyűjteménye értékét.

A becslés során pontosan kiderül, hogy a könyvei árverésre bocsáthatók-e, illetve arra is fényt derítünk, milyen befolyt összegre számíthat, ha eladásra kínálja a gyűjteményét. Azokról a darabokról, amelyekről kiderült, hogy értékesek a gyűjtők szempontjából, aukcióra visszük. A kikiáltási árat minden esetben Ön és az aukció vezetője közösen határozzák meg. A tendencia azt mutatja, több darab meglepően magas áron is elkelhet. Minőség mindenekfelett, avagy miért van szükség az aukció előtt a személyes találkozóra A személyes találkozó, illetve a minden részletre kiterjedő állapotfelmérés elsősorban azért szükséges, hogy az ügyfeleink a lehető legelőnyösebb árat kaphassák a könyveikért. Másrészt pedig a könyvárverés is rendkívül szigorú kritériumrendszer mentén történik.

Csak és kizárólag minőségi darabok vehetnek részt az árverésen. Milyen apropóból érdemes elgondolkodni a könyvárverés lehetőségén? A már több mint egy évtizedes működésünk alatt számtalan szituációnak lehettünk a szemtanúi, a tapasztalat mégis azt mutatja, döntően azon személyek kínálják árverésre az antikvár könyveiket, akik örököltek.

A hagyatékfelvásárlás szolgáltatásunk keretében nagyon sokszor találkoztunk ezzel a helyzettel, a könyvárverés felkínálásával pedig nagy terhet vettünk le azon ügyfeleink válláról, akik nem tudták megtartani a szóban forgó gyűjteményt. A költözés is jó ok arra, hogy felbecsültesse a könyveit Hamarosan költözik és nem szeretné magával cipelni a régi könyveit? Hívjon minket és a megbeszélt időpontban kilátogatunk az otthonába, ahol felmérjük a gyűjteménye állapotát, kiválogatjuk azokat a könyveket, amelyek egészen biztosan nagy sikert fognak aratni a könyvárverés során! Abban az esetben is bátran kereshet minket, ha megrögzött könyvmolyként, az írott betűt valósággal falva úgy döntött, megérett az ideje a polcok „felfrissítésének”.

Amennyiben új könyvek vásárlásán gondolkodik, viszont azokat helyszűke miatt nincs hol tárolnia, érdemes velünk felvennie a kapcsolatot és ily módon értékké tenni a megunt, régi köteteket. Velünk időt és energiát takarít meg!