A könyvfelvásárlás menete- hogyan add el használt könyveidet?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin

Rengeteg régi könyv vagy használt könyv hever a szekrény tetején, és porosodik a polcodon? Költözés előtt állsz? Esetleg örököltél? A könyvek online vagy épp személyes értékesítése remek módja annak, hogy extra pénzre tegyél szert. A könyvfelvásárlás szolgáltatás minderre szuper megoldást kínál. A következőkben megmutatjuk milyen lehetőségeid vannak!

Mindannyian tudjuk, milyen drágák tudnak lenni a könyvek – ha ezekből vissza tudsz keresni valamennyit a pénzedből, meg kell, hogy érjen egy próbát. Minél hamarabb eladod a használt könyveidet, annál jobb. Így nem foglalják a helyet, ráadásul gyorsan elavulnak. Minél aktuálisabbak, amikor eladod őket, annál több pénzt kereshetsz rajtuk.

Az alábbiakban 5 tippet adunk, hogyan adhatod el könyveidet!

1. Vedd figyelembe a postaköltséget és a csomagolási költségeket

A postaköltségek drágák lehetnek, így számolj azzal, hogy nagyon kevés nyereségre tehetsz szert, ha olyan weboldalakat használsz eladásra, mint a jófogás vagy a Facebook.ű

A Németvölgyi Antikvárium díjmentes kiszállást és értékbecslést vállal az ország egész területén. Megegyezés esetén minden régi könyvedet elszállítjuk, így nem kell a szállítással bajlódnod. A könyvfelvásárlás soha nem volt még ennyire egyszerű.

2. Ellenőrizd a könyv kiadását, mielőtt eladnád!

Lehet, hogy egy szuper régi és ritka könyv van a polcodon, anélkül, hogy észrevennéd. Ha egy könyvnek egy nagyon korai kiadása van előtted, különösen, ha az szépirodalmi mű, és ezért elég időtálló, akkor az egy kisebb vagyont is érhet.

Egy könyv eladása után több 100, de több 10.000 forintot is kaphatsz! Értékbecslőink ingyenesen kiszállnak otthonodba, és felbecsülik könyveid értékeit nagyobb tételek esetén!

Van még néhány könyved gyerekkorodból? A kiadástól (és az állapottól) függően akár több ezer forintot is érhetnek. Könyvfelvásárlás szolgáltatásunk keretein belül értékbecslésre is van lehetőség.

Egy-egy könyv ára nagyon magas is lehet, ezért szervezünk árveréseket, hogy a lehető legmagasabb áron tudjuk eladni a könyveket. Ehhez elengedhetetlen a szakértelem.

3. Hasonlítsd össze a könyvértékesítő weboldalakat a jó ár érdekében!

Valószínű, hogy a könyvek értékelése nagyban eltér majd az egyes oldalakon/antikváriumoknál. Amikor az egyes könyvfelvásárló webhelyeket kutatod, gondold át, hogy megfelel-e az adott könyvtípusnak. Ha például egy tankönyvet szeretnél eladni, de nem látsz más tudományos könyvet az oldalon, akkor valószínűleg nem az a megfelelő oldal. Az antik könyvek esetében más a helyzet (1945 előtti kiadványok) jellemzően gyűjtők vásárolják meg, nem olvasási céllal.

4. Fényképezd le a könyveidet, mielőtt elküldöd őket a viszonteladónak!

Ha továbbértékesíted a könyveidet egy könyvfelvásárlás keretein belül, akkor el kell küldened a fotókat róluk az antikváriumnak, mielőtt eladod!

Fontos különbség, hogy hétköznapi használt könyveket akarsz eladni, vagy antik gyűjteményt. A használt könyvek (az esetek 95%-a) olcsóbb, nagyobb példányszámban megjelent könyvek, jellemzően csoportosan vásároljuk. Csak abban az esetben nem éri meg az eladónak, vagyis nekünk eladni a könyveket, ha Te magad szeretnél foglalkozni a könyvek eladásával.

5. Profitálj a már nem kapható szépirodalmi könyvekből!

Míg a tankönyvek eladása tisztességes mennyiségű pénzt hozhat, a használt szépirodalmi és gyerekkönyvek piaca eléggé halott. Kivétel, ha antik példányról van szó.

Ha szépirodalmat árulsz, akkor a gyűjteményedben lévő ismeretlenebb címekkel, vagy a már kifutott könyvekkel több pénzt fogsz keresni. Sokkal kisebb lesz a verseny a piacon, ami azt jelenti, hogy a neked magasabb áron kell továbbadnod a könyvet.

A Németvölgyi Antikvárium könyvekre specializálódott, és nagyszerű szolgáltatást kínál, amelynek keretében visszavásárolja a használt könyveket, és cserébe készpénzt kapsz. Elég szigorúan megszabjuk, hogy milyen könyveket fogadunk el. A könyvek állapotától és az irántuk mutatkozó kereslettől függ, hogy milyen árat ajánlunk.

Használt tankönyvek hirdetése hirdetőtáblákon

Bár lehet, hogy megszoktad, hogy úgy sétálsz el az egyetemi hirdetőtáblák mellett, hogy egy pillantást sem vetsz rájuk, valójában remek helyek a tankönyvek adás-vételére.

Ha egyszer elkezdesz keresgélni, valószínűleg azt fogod tapasztalni, hogy a diákok a hirdetőtáblákra kitett hirdetésekkel próbálják eladni használt könyveiket.

Ha egy nagyon speciális kurzusra jársz, akkor az egyetemi/főiskolai hirdetőtábla remek lehetőség lehet, mivel olyan helyen hirdetsz és adsz el, ahol tudod, hogy olyan diákok jelennek meg majd, akiknek szükségük van a könyveidre.

Ez az egyik legegyszerűbb lehetőség is, mivel szó szerint csak fel kell jegyzetelni a címeket és az elérhetőségeidet egy papírlapra, ki kell tűzni, és várni a válaszokat. Ha minket kérdezel, ez elég gyors módja annak, hogy pénzt keress a régi tankönyveidből!

Vidd el régi könyveidet a helyi piacokra és a garázsvásárokra!

Ha szívesen árulnál használt könyveket a jó öreg módon, bérelhetsz egy standot a helyi piacon vagy egy garázsvásáron. A stand bérlés árai változnak attól függően, hogy hol vannak és mire specializálódnak, de a legtöbb pár 1000 Ft-tól már elérhető.

Nyilvánvaló, hogy ez a lehetőség egy kis lábmunkát igényel – oda kell vinned az összes könyvedet, és várnod kell, amíg a vásárlók böngésznek közöttük. De lehet, hogy szerencséd lesz, és végül kevesebb mint néhány óra alatt eladod az összes könyvedet.

Keresd meg a könyvekre szakosodott piacokat és vásárokat, és fontold meg, hogy ellátogatsz egy-egy ilyen vásárra, mielőtt elköteleznéd magad a stand mellett! Semmi rossz nincs egy kis piackutatásban.

Egyes piacok népszerűbbek, mint mások, ha témákról és szakterületekről van szó, ezért végezz egy kis kutatást, hogy megbizonyosodj arról, hogy a megfelelő helyet választottál-e a könyveid eladásához!

Ajánld fel használt könyveidet könyvesboltoknak!

Biztosan találsz a közeledben olyan használt könyvekkel ellátott könyvesboltot, amelyik szívesen megvenné a régi könyveidet! Mi a Németvölgyi Antikváriumnál egész évben felvásárolunk használt könyveket a könyvfelvásárlás keretein belül.

Ez különösen akkor jó megoldás, ha nagy könyvgyűjteményt szeretnél eladni, de nem szeretnéd megerőltetni magad a standok vagy csomagtartó kiárusítással járó ácsorgással.

Sok használt könyv-üzlet akár házhoz is megy, és egy kombinált összeget kínál az összes eladni kívánt könyvért! Megszervezik az üzletükbe való szállítást is, így ez minimális erőfeszítést igényel a részedről.

Eladnád régi, nem használt könyveidet? A Németvölgyi Antikvárium egész évben felvásárol antik- és használt könyveket, teljes hagyatékokat, magángyűjteményeket és intézményi könyvtárakat is. Ne feledd, hogy akár használt tankönyveket, akár első kiadású szépirodalmi műveket adsz el, némi kopás várható. A jelentősebb sérülések azonban befolyásolhatják az árat, vagy akár eladhatatlanná is tehetik a könyvet!

Győződj meg róla, hogy könyveidet a lehető legtávolabb tartod a napfénytől, és ha hordoznod kell őket, fektess be egy védőborítóba!

A könyfelvásárlás előnyei a Németvölgyi Antikváriumnál:

  • A legfontosabb, hogy akkor tudunk segíteni, ha gyors megoldást keresel, mert el szeretnéd adni a lakást, vagy szorít a költözési határidő.
  • Nagy előnye, ha minket hívsz, hogy semmivel sem kell foglalkoznod, mert becsomagoljuk a könyveket, cipeljük, stb.
  • Budapesten és vidéken is vásárolunk.
  • Minden könyvet mepróbálunk új tulajodonoshoz juttatni, ez a küldetésünk is.
  • Amivel nem tudunk mit kezdeni, azt adományba adjuk.
  • Boltunk szívesen lát mindenkit, aki ott akarja eladni a könyveit, de házhoz is megyünk!

Eladnád régi könyveidet? Felszabadítanál egy kis helyet a könyvespolcon? A Németvölgyi Antikvárium a könyvfelvásárlás keretein belül egészen évben felvásárol antik-és használt könyveket, teljes hagyatékokat, magángyűjteményeket, és intézményi könyvtárakat is.