Az antikvár könyvek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: linkedin

Az antikvár könyvek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. Nemcsak a régen megjelent, akár kuriózumnak számító darabokról van szó, hanem olyan szerzők regényeiről is, akik a kortárs irodalom kedvelőinek körében kedveltek. A másodkézből, antikváriumból elérhető könyvek iránti kereslet indukálja azt, hogy akár jelentős mennyiséget felvásárló szakemberek szolgáltatását kérhetjük magánszemélyként is. 

A könyv mindig érték. Akkor is, ha éppen az egyéni ízlésünknek nem megfelelő. Ami valakinek érthetetlen és élvezhetetlen, az másnál a könyvespolc kedvencévé válhat. Akkor miért szabadulunk meg az olvasnivalóktól? Az élet hozhat olyan helyzeteket, amikor egy költözés vagy lomtalanítás alkalmával a meglévő darabokat kiszanáljuk. Hagyaték vagy akár a saját könyvtár esetében is érdemes szakember segítségét kérni, aki a helyszínre érkezve felméri, hogy miért mennyit adna. 

Könyvtárfrissítés? Hagyaték? 

Még az igazi könyvrajongók is szeretik időnként frissíteni a könyvespolc tartalmát. Ahogyan múlnak az évek, úgy változik az ízlésünk és a világról alkotott elképzelésünk. A gondolatiság és a személyiség fejlődésével másfajta olvasnivalók után nézünk, ilyenkor a korábbiak már kevésbé felelnek meg. A véges elhelyezési lehetőségekből adódóan is érdemes a könyvfelvásárlás keretein belül túladni a már nem szívesen látott kötetektől. Az antikvár könyvek kifejezetten keresettek, ezekre pedig a könyvespolc hátsó részén éppen úgy rá lehet bukkanni, mint a hagyatékként örököltek halmazában. 

Költözés: új élet, új környezet 

A tapasztalatok szerint, sokan kifejezetten a költözés kapcsán válogatják át a könyvespolc tartalmát. Ilyenkor olyan kötetek is szép számmal előkerülhetnek, amelyek az irodalom szerelmeseinek igazi kuriózumnak számítanak, mások viszont inkább túladnának azokon. Az antikvár könyvek sokszor csak foglalják a helyet és tényleges hasznukat nem veszi az ember a hétköznapokban. Egyébként is tény, hogy sokan a legújabb bestsellerek iránt érdeklődnek és szeretik folyamatosan frissen tartani az olvasmányok sorát. Miért ne szabadulna meg a költözés előtt a már kevésbé kedvelt daraboktól? Az új élettér újszerű lehetőségeket is tartogat magában. Még csak a minimalista stílust sem kell magáénak éreznie ahhoz, hogy egyszerűen átláthatóbb és tényleg a mindennapi igényeket kiszolgáló könyvespolcot tudja a magáénak. 

Könyvek hagyatékból? Tudja meg, mennyit érnek! 

Az olvasnivalók végtelen mennyiségben történő tárolása a legtöbb otthonban nem oldható meg. A hagyatékból érkező könyvek egy részét sokan már csak a nosztalgia miatt is szívesen megőrzik, de a többitől általában mihamarabb szabadulnának. Ilyenkor remek választás a könyvfelvásárlással foglalkozó szakember, aki természetesen a könyvek tényleges értékével is tisztában van. Miért hirdetné meg az interneten a köteteket, bajlódna az eladással és a postázással, ha egyszerűbb módja is van a dolognak? Nemcsak az antikvár könyvek lelhetnek egyszerűen új gazdára, hanem azok a régi darabok is, amelyek talán már több évtizede porosodnak a polcon. 

Cserélje fel a régit újra!

Ugyan az antikvár könyvek mindig is értékkel bírtak, de ha a személyes élettér kialakításáról van szó, akkor a tárolás nem éppen praktikus választás. Sokan úgy vannak vele, hogy inkább az aktuálisan kinézett kötetekkel és kedvelt írók könyveivel gazdagítanák a gyűjteményüket, a meguntaktól pedig megszabadulnának. Miért ne tenné ezt meg egyetlen tranzakció keretein belül? Az antikvár könyvek és a régóta a polcról még csak le sem vett regények új gazdára találnak majd, Ön pedig saját könyvtárát új darabokkal gazdagíthatja. 

Az olvasás még ma is létjogosultsággal bír. A tevékenység szerelmesei nem kedvelik a könyvtári kölcsönzést és ami igazán a szívükhöz nő, azt inkább tudnák a magukénak. A régi, már nem olvasott, soha elő nem vett, esetleg stílusában ízlésének nem megfelelő köteteket a könyvfelvásárlás keretein belül értékesítheti, a bevételből pedig a már régóta vágyott darabokra tehet szert. Gondolja újra a könyvespolc tartalmát a szakemberek segítségével!